peminatpengikut..

tentang saya

My photo
afiqsahidi.dua puluh satu.UMT.suka dan cinta matematik.suka menulis.tempat ini untuk luahan rasa. tempat ini untuk orang aman sahaja. tempat ini untuk sesiapa sahaja yang suka membaca.jika tidak suka tidak perlu baca.selamat semuanya.

Sunday, September 4, 2011

KiniTiba Masanya..

Assalamualaikum kawan!

"Kini tiba masanya, berhari raya, muslimin dan muslimat, sembahyang bersamaa" eehhh, lagu raya Rafeah Buang pulak. Selamat Hari Raya keenam kalau tak silap. Harap-harap semua sihat sejahtera. Maklumlah, time raya banyak open house, makan macam-macam. At last, perut berkeroncong lagu, mata pula semakin sayu.

hari ini hari ahad, bersaman 4 september 2011. ehhhhhh. macam ada rasa sesuatu pula. "Happy Birthday to u, Happy Birthday to u, Happy Birthday to Afiq, Happy Birthday to u" ehh, ada orang nyanyikan untuk saya. oohhhh. terima kasih. terharuu i tau. ahaks.

Tingtong "Pengumuman kepada penumpang pesawat FY2106 ke Kuala Terengganu, sudah sedia untuk berlepas" woaahhhh! kini tiba masanya untuk pulang ke Terengganu. kembali ke menara gading, gedung ilmu Universiti Malaysia Terengganu.

Syahdu rasa, hari ini hari jadi, masih hari raya, tetapi, kena pulang ke sana pula. oohh, tidakk!!. tapi apakan daya, ada tugas menanti disana, ada perkara perlu diambil cakna. so, kena juga lah balik.

semester dibuka menandakan aku berada di tahun akhir. OMG!! sudah tahun akhir. sekejap sungguh. azam baru perlu disematkan dalam hati, dan berusaha untuk memenuhi azam tersebut. jangan leka, jangan berduka, jangan anggap sebagai sengsara, jangan penuhkan masa dengan perkara dunia, dekat kan diri pada yang Esa, mohon petunjuk agar bahagia sehingga berjaya di akhirat dan dunia. Amiinnnnnnn.

kini aku berumur 21 tahun. sudah boleh daftar mengundi. tapi harus diingat. angka dua puluh satu bukan penentu kepada kebebasan. kita harus ingat. semakin meningkat umur, semakin berat tanggungjawab yang dipikul. please rememberr.

jangan asyik bercerita, cuba tunjukkan apa yang sebenarnya 
jangan asyik bergembira, nanti kelak bermuram durja
jangan asyik kisahkan cinta, nanti takut hati tak terdaya dengan dugaannya 
jangan asyik bergelak ketawa, takut-takut nanti mencurah air mata
jangan asyik bersuka ria, nanti akan berduka tak terhingga
jangan asyik berkerja sahaja, kerana pelajaran dan ilmu perlu diutama.

sekadar renungan sebelum pulang ke Terengganu hari ini. Semoga semakin tabah, kuat, berani, rajin, dan bijak. Semoga urusan dipermudahkan. Semoga iman bertambah kuat. Semoga restu ayah dan mak menjadi pendorong kejayaan. InsyAllah.




Selamat Hari Lahir buat diriku ini.

Assalamualaikum

 p/s tidak sabar untuk berjumpa adik-adik baru. justeru blog ditutup untuk seminggu. sekian.


No comments:

Post a Comment