peminatpengikut..

tentang saya

My photo
afiqsahidi.dua puluh satu.UMT.suka dan cinta matematik.suka menulis.tempat ini untuk luahan rasa. tempat ini untuk orang aman sahaja. tempat ini untuk sesiapa sahaja yang suka membaca.jika tidak suka tidak perlu baca.selamat semuanya.

Thursday, March 15, 2012

Langkah Akhir Sebelum Titik Nokhtah

Assalamualaikum. Hai. Selamat petang.

Syukur, Syukur, Syukur, Ya Allah. Ehh, lagu Raihan. Tiada perkara yang dapat diungkapkan melainkan Alhamdulillah. Sebab????? Selesai sudah. Satu tanggungjawab yang dirasakan berat. Lega rasanyaaa. Akhirnya, selepas penantian lebih kurang 10 tahun, Konvensyen Matematik Malaysia 2012 berjaya direalisasikan dengan jayanya.


Coppp, tamatnya KONMAT'12 tidak bermaksud selesai tugasan atau tanggungjawab lain. Masih pelbagai lagi tanggungjawab yang berbaki. Bilalah agaknya betul-betul boleh berehat sepenuhnya dari tugasan yang dipikul. Dengar kata sampai bulan 9. Lama lagi nampaknya. Tapi bila difikirkan kembali, terasa syahdu. Banyak kenangan telah diukir sepanjang sesi 2011/2012 ini.

Namun, satu perkara yang masih menjadi tanda tanya. Siapakah bakal pengganti seterusnya. Hari demi hari, sentiasa berfikir. Harapan hanya satu, bakal pemimpin akan datang mampu untuk memacu HIMMAT ke arah yang lebih hebat.

Dalam tidak sedar, tiba-tiba rasa sudah semakin hampir untuk menamatkan pengajian. Terlampau singkat rasanya. Rasa macam baru mendaftar beberapa bulan yang lalu. Tapi sekarang sudah semester terakhir, semester 6. Semakin sibuk. FYP, HIMMAT dan pelbagai lagi tugas yang perlu dilaksanakan sebelum bergraduasi. Semoga saat akhir berada di bumi UMT ini, diberkati, dirahmati, dan diredhai. Insya-Allah.

Persiapkan diri, persiapkan peribadi, jangan sampai hanyut bila diluar nanti.
Diri asyik mengantuk. jangan hanya duduk tersenguk, kerana masa semakin suntuk,
Jangan hanya berdiam sunyi, sampai terasa dibenak hati, kelak nanti akan rugi.
Serikan hati dengan cinta, jauhkan diri dengan duka, supaya kita hidup bahagia.

No comments:

Post a Comment