peminatpengikut..

tentang saya

My photo
afiqsahidi.dua puluh satu.UMT.suka dan cinta matematik.suka menulis.tempat ini untuk luahan rasa. tempat ini untuk orang aman sahaja. tempat ini untuk sesiapa sahaja yang suka membaca.jika tidak suka tidak perlu baca.selamat semuanya.

Tuesday, June 21, 2011

Kumpulan Wanita

Assalamualaikum..

Selamat petang u'ols,,, Ahaks. Gedik. Suka hati la kan. Boring plak malam ni, so, i rase i nak tulis something kat blog i. Walaupun pagi tadi i dah berblogging. Tapi malam ni rasa nak berblogging lagi. (bila la i nak jogging,badan dah macam belon).I ada cerita yg kawan i cite pada i, n i nak cite kat u'ols. (faham x?)

Cite ni pasal sekumpulan wanita. Owh, well. i suke cerita pasal wanita nih. romeo kan. (perasan). Kalau nak ikutkan mereka ni pada awal-awalnya memang x mengenali sesama mereka. Ada kenal pun sbb sebelum ni pun belajar tpt yg sama, tp itu pun just jeling-jeling. But, when they meet, tibe2 leh satu kepala plak. Bukan bermaksud cantum kepala. But dorang boleh get along lar. Kawtim, Baek punya (serentak Hazama n Dafi).

Malas nak cerita banyak, sebenarnya setiap dari mereka ni ade perangai masing-masing. I kenal kan yg pertama Ms A. Dia ni lebih kurang macam leader. Gila-gila, Sengal, n die pendengar yg baek. Kira pangkat kakak lar pada mereka semua. Yang unik nye, die ni boleh main tukar-tukar suara. Hebat kan...

seterusnya, Ms. Y. uish, die ni garang skit. tapi garang-garang die pun manja jugak, n baek hati. Kadang-kadang die marah, tapi at certain time, sungguh mnyenangkan. n one thing, die nih bila time buat keje, die sangat fokus. Bagus. Next.. Ha, yg nih plak Ms. F. Die ni suka sgt berkawad. Suka warna oren. Suka gelak sangat-sangat. Time suka gelak, time marah gelak. time sedih pun gelak. complicated betul. tapi, die ni dikalangan yang bijak pandai. die dikira sumber rujukan geng die lah.

Yg ke 4 nih org tranung. one word dat she used to is "sumbak". die lah Ms H. dia nih bagus sbenarnye. Laju dalam setiap perkara. especially masa berjalan. macam ada pertandingan lumba jalan kaki. hahaha. but die nih bab agama die bagus. kire cam ustazah jugak lar. yg ke 5 ni pulak Ms D. Die nih, bukan nak kata, tapi sangat loading. Haih. sampai bila lar Ms D? haha. Tp disebalik ke-loading-an die,die ni penyayang. nampak kucing terbiar, die gi bagi makan. suke sgt kat kucing. agak2 kucing suke x kat die?haha
Then Mr. Z. Oooo, die ni gangster. senteng tangan hari-hari macam nak gi bergaduh. big show pun lari kalo jumpa dia. satu je yg x ok, die nih kuat merepek. gila skit kadang-kadang (selalu sebenarnya). tapi yang havoc nye die nih, senang dibuli, n die nih x makan kutukan n hinaan. korang hina n kutuk lar ape, die lawan balik. x kesah langsung. bagus betul. kuat jati diri. die nih jugak selalu terbuang. hahaha. n last one. Ms. K. die nih, masa i lepak ngan kawan i, kawan i x smpat cite byk kat i psal die. cuma die sempat kata, die nih kalo nak cari senang je, cari kat kedai makan. confirm die ada. huhuhu

demikian lar cite sekumpulan wanita, bayangkan bila mereka disatukan semua. mesti havoc kan. walau ape masalah pun dorang settle baek, gaduh ke, perang ke, berebut lelaki ke, sume boleh settle. skg nih dorang dah besar-besar panjang. dah kahwin dah pun. dah ada anak dah masing-masing. moga mereka akan jadi geng sampai bila-bila. Insyallah. Amin.

p/s i tak sempat nak amik gambar dorang dari kawan i. sory.
bye u'ols. Assalamualaikum.

23 comments:

  1. hahaha.. rindu budak bertujuh tuh ker afiq??? hahaha~

    -kacak-

    ReplyDelete
  2. eh, budak bertujuh mana, i cerita ape yang kawan i cerita je. hahahaha.

    ReplyDelete
  3. good entry afiq....hehehehe...KAWTIMMM!!!!

    -azie-

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  5. loqlaq la ang afique, saja ja nak suh kami bkak blog ang, papepon thanx
    -anonymous-

    ReplyDelete
  6. xpernah tgok belon pegi jogging..hehe

    ReplyDelete
  7. awat zirah nyer comment kena remove.. berkata lucah ea?? haha..

    ReplyDelete
  8. haha.macam familier je kumpulan wanita
    ko ni.ahaha

    ReplyDelete
  9. aha la kenapa zirah nyer komen kena remove..hehehehehe..
    zirah tulis apa tue..hehehhe..
    -pembaca misteri-
    hahahaha..

    ReplyDelete
  10. eh, saya x tau macam mana leh remove. musykil. bukan saya yang remove.
    wey, yang anonymous ni x reti nak tulis nama ke. hahaha

    ReplyDelete
  11. ble nak ade citer ko n si dier aka nana nie..hehe

    ReplyDelete
  12. i love this story very much

    very unique friendship...
    totally different personality..
    but can still get along each other..

    I'm feel a bit jealous ^_^

    -SecretReader-

    ReplyDelete
  13. thanx, insyaAllah kitorg akn jage friendship ni, doakan ek, amin

    ReplyDelete
  14. best blog ko fiq..nice!!

    ReplyDelete
  15. thanx nisa akmar. kalo rajin follow ar blog.

    ReplyDelete
  16. oi..tak abis keje dah? tapi rase-rase macam Mr .Z punyer karacter tue sangt menawan ..h.hhaahhha..macam '1,2,3 cinta' plak..sape hero die Farid Kamil gak ker?Mungkin kah dier dah jumpe Farid Kamil die di tempat LI?
    ~budak cantik UMT~

    ReplyDelete
  17. zirah,pe ko cakap sampai ko punyer post kene remove....?hhhuhuahhaaaa....
    ~budak cantik umt~

    ReplyDelete
  18. sejak bila ber"i"2 neh???

    ReplyDelete
  19. tak faham pun but it still nice..

    (p/s: tak perlu ada jeles.. kerana masing2 ada keunikan tersendiri)

    ReplyDelete
  20. doakan semoge ikatan persahabatan ktorg bertahan hgge ke akhir hyat antre kami semuee(Ms A,Ms Y,Ms F,Ms H, Ms D,Ms Z, Ms K)....love them so much....
    -one from this group-

    ReplyDelete
  21. alamak tak leh nak ~like~ comment june 25 tue nie..nak like gak...love you too...muahhhh2

    ReplyDelete