peminatpengikut..

tentang saya

My photo
afiqsahidi.dua puluh satu.UMT.suka dan cinta matematik.suka menulis.tempat ini untuk luahan rasa. tempat ini untuk orang aman sahaja. tempat ini untuk sesiapa sahaja yang suka membaca.jika tidak suka tidak perlu baca.selamat semuanya.

Saturday, July 2, 2011

Hati Ini......

Assalamualaikum....

petang ini rasa nak berpuisi atau bermonolog atau apa-apa je yang orang nak kata. nak berbicara sahaja. actually lama dah ditulis, just hari ni baru nak publish. simple je benda yang ditulis.tak mendalam sangat. straight forward. semua boleh paham. tiada masalah. so, jom, sama kita hayati dan cuba memahami.

Luluh, diri ini melihat duniawi,
Aku lahir dibumi,
Merangkak dalam kekalutan, bertatih dalam kepanasan, berjalan dalam kebasahan,
Kini aku berdiri di tengah angkasa,
Terasa Agung walau tetap dipanah khayalan dunia,
Anak-anak kini punah dijajah,
Naluri juga nurani, diri dan hati, iman juga peribadi,
Hari demi hari,
Diri dianjak ke kiri, iman dibuang dimaki, 
Jika dulu tradisi, Tapi kini modenisasi, 
Terpesong hati dimamah bumi,
Anak bangsa kini mencari identiti walaupun menggadai diri,
Jalan yang lurus, kini bengkok, hati yang suci tapi kini hancur berderai dek kerana virus-virus,
Sadis melihar mereka yang sinis,
kerana.....
Martabat dikorbankan, Maruah digadaikan.

nukilan : afiqsahidi

4 comments:

  1. zieha : ape yang teruja sangat komen tuh?

    ReplyDelete
  2. mira zaini : luluh sangat ke? biasa je tuh. cuma peringatan kepada semua.

    ReplyDelete