peminatpengikut..

tentang saya

My photo
afiqsahidi.dua puluh satu.UMT.suka dan cinta matematik.suka menulis.tempat ini untuk luahan rasa. tempat ini untuk orang aman sahaja. tempat ini untuk sesiapa sahaja yang suka membaca.jika tidak suka tidak perlu baca.selamat semuanya.

Thursday, July 7, 2011

Mentaliti

Assalamualaikum!!

perjalanan
Buntu. banyak cerita ingin dicerita dari pencerita kepada yang membaca. namun rasa tidak perlu untuk dikhabarkan kepada seluruh warga rakyat demokrasi. "oohh, aku pergi jalan-jalan, pergi bank, pergi lunch dekat Kenny Rogers, sedap bla.. bla.. blaa" ooh. macam tah apa-apa je lelaki macho macam aku nak bercerita macam wanita ayu + hot seluruh alam.

"wei, orang tak nak tau pun ape kau buat" kata kawan aku dengan selamba. "eh suka hati aku lah nak tulis apa. dah nama blog afiqsahidi, ape kau kisah" haa.. kan aku dah keluar kata-kata kasar. lagu Train-Hey Soul Sister bermain ditelinga kiri dan kanan. ohh well. english songs babe. kononnya lah. padahal baru nak dengar. itu pun sebab Hazama kawtim menyanyi masa konsert AF9. "wei, sumpah kau tak update tengok program AF". sorak kawan lelaki aku.

"Suka hati aku lah, mata aku yang melihat. bukan mata kau" lagi sekali bahasa sama digunakan. lagu ditelinga bertukar. Kini, Hari Bersamanya by SO7. ohh.. Band indonesia. "gila tak support local industry lah kau" kata seorang budak indie. Too bad, sebab indie band banyak underground. macam mana nak dengar lagu dorang.

"ooh.. ooh Tuhan, untuk kali ini saja, beri aku kekuatan... " bait-bait lirik lagu yang aku nyanyikan. ooo, memang bagus, susah senang, mohon pada Tuhan. itu sebaiknya. jangan senang lupa, susah ingat. itu huru-hara. lagu di telinga tukar lagi. kali ini lagu Justin Bieber feat Usher. "Jambu sangat kau ni dengar lagu JB" Ohhh well. ingat Hana Bunga je dengar lagu JB. aku dengar juga wei. "suka hatilah, dah lagu best, dengar je lah, halwa telinga" bebel aku.

Perang sudah tamat by malique feat rabbani bermain di telinga. memang up to date. tapi memang betul pun lagu tuh. lihat kini. hampir perang semula. darurat versi moden. jangan sampai buta warna, permusuhan, syak wasangka. biasa. mainan manusia. jangan sampai bertukar kepada tar merah disamping batu-batu bernyawa.

cukup disini. terbuai mimpi. kerana masyrakat punya mentaliti. aku leka dari yang Illahi. mohon perlindungan dariNya. InsyAllah.
nice art

p/s lihat gambar-gambar yang disediakan sebagai pencuci mata

modenisasi
kepuasan
kenikmatan

 Bye. Assalamualaikum.

5 comments:

  1. Tadi wa tidur,bangun makan kerepek dengan nescaffe o

    tolong hebahkan boleh?

    ReplyDelete
  2. hahaha. owh, boleh. tadahal punya.

    ReplyDelete
  3. anon : yummy eh. aah. memang pun. haha

    ReplyDelete